foto financiën.png foto financiën.png

Versterk met MOS het financiële fundament van je vereniging

1 oktober 2024 door MOS

Wist je dat de P&C-cyclus (Planning & Control) een belangrijke rol speelt in het financieel gezond houden van verenigingen en netwerkorganisaties? Het team financiën van MOS staat klaar om je, bij deze soms best uitdagende taak, te ondersteunen!

De P&C-cyclus (Planning & Control) is vanuit financieel oogpunt een belangrijke cyclus voor die uit meerdere stappen bestaat. Het gaat dan om het opstellen van een (meerjaren)begroting, tussentijdse financiële rapportages, de jaarrekening en de kascontrole. Een belangrijke stap in dit proces is het jaarlijks opstellen van de begroting. Dit biedt inzicht in de verwachte inkomsten en uitgaven en vormt daarmee de basis voor het financiële beleid van je vereniging of netwerkorganisatie.

𝗘𝗲𝗻 𝘂𝗶𝘁𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘁𝗮𝗮𝗸
Bij MOS begrijpen we dat het opstellen van de begroting een uitdagende taak kan zijn voor penningmeesters, vooral als zij dit werk vrijwillig op zich nemen. Daarom bieden wij, waar gewenst, uitgebreide ondersteuning bij het opstellen van begrotingen en jaarcijfers. Onze financiële professionals werken hierbij nauw samen met de penningmeester om zo samen een gedegen begroting op te stellen. Ook kunnen we ondersteunen bij de kascontrole. MOS helpt bij de planning, zorgt ervoor dat alle stukken compleet en tijdig naar de kascommissie worden gestuurd en begeleidt de commissie tijdens de controle. Zo is er directe afstemming en vragen kunnen direct worden beantwoord.

𝗪𝗮𝘁 𝗠𝗢𝗦 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻𝗶𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗲𝗻:
• Het opstellen van de jaarcijfers en begroting in samenwerking met de penningmeester.
• Het coördineren en begeleiden van de kascontrole, inclusief het tijdig versturen van alle benodigde stukken.
• Het geven van advies aan het bestuur over financiële vraagstukken en cijfers, zodat er proactief kan worden gestuurd en gehandeld.

Op zoek naar een partner die jouw vereniging helpt om de processen van de P&C-cyclus (Planning & Control) soepel te laten verlopen? Het team financiën van MOS staat klaar om je te ondersteunen. Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op!


Neem direct contact op

Ga naar contact